Kompisverkstan-SSK, insamling

This page will be in Swedish,  as an information to sponsors in Sweden:

Hej, vad kul att du hittat hit!

Vi hoppas att du är intresserad av att hjälpa till med att sprida ett helt nytt kreativt söndagskolematerial i Tanzania och Kenya och vidare i Östafrika.

bild Rafiki
Pokes, Happy och Babu

Materialet bygger dels på vårt barnprogram Rafiki Gereji (Kompisverkstan) och dels på Leva Livet som du säkert är bekant med. På nedanstående länkar finns information att läsa om arbetet och skriva ut om du skulle vilja dela med dig av informationen!

Information om Rafiki PIL A5 (dragged)

Information om Rafiki PIL A5 (dragged) 1

19dsc_3351Vill ni vara med på ett spännande missionsarbete för att nå hundratusentals barn i Östafrika?

Yesu anakupenda! Jesus älskar dig!

I Kompisverksta’n – Rafiki Gereji blir vi kompis med Gud, varandra och oss själva!

TV-serien Rafiki Gereji (Kompisverksta’n) skapades 2011-2012, med 26 barnprogram på Swahili Se trailer här! och dessa sänds kontinuerligt på TV-kanaler i Östafrika. Barnprogrammen är skapade av ett team i Tanzania som leds av Paula och Ulrik Alderblad.

Rafiki Gereji, säsong 1, utspelas i ett garage.
Till garaget kommer kunder som har problem med sina bilar. Bilarnas behov jämförs med människors behov och på så sätt behandlas 26 rättigheter i Barnkonventionen. Behoven tas också vidare till våra behov som kristna och till bibelns budskap. Barnkonventionens artiklar följs ännu inte som en självklarhet i Östafrika och programmen framför både dessa och bibeltexterna så att barn kan ta dem till sig.

Rafiki Gereji, säsong 2, spelades in 2016. Det utspelar sig hemma hos Babu som nu är pensionär, Happy, Pokea och Steven bor också där. Pokea har tagit över garaget och vi möter istället nya gäster i varje avsnitt som kommer och hälsar på hemma hos dem!rg2 Säsong 2  behandlar samma ämnen men går lite djupare, bland annat med hjälp av en DBS-upptäckargrupp med barn som återkommer i varje avsnitt .

Redan för fem år sedan föddes tanken i projektet med Rafiki Gereji att vi önskade komplettera TV-programmen med ett material för söndagsskola och andra barngrupper. Nu finns ett lektionsmaterial med 55 lektioner, som följer samma teman som barnprogrammen. Lektionerna är också skrivna med DBS (Discovery Bible Studies) som en röd tråd. Det innebär att många frågor ställs till barnen under lektionerna och de är delaktiga i lektionerna med sina tankar och funderingar. Det är ett nytt sätt att undervisa på i Östafrika, så det är en träning även för de vuxna att tänka på det sättet.

Maria Utbult har skrivit lektionerna på engelska och de har översatts till swahili. Lektionerna är skrivna utifrån TV-programmen.

 TV-programmen når miljontals barn och barngrupperna i kyrkorna når hundratusentals barn.

En stor del av Pingst Ungs söndagsskolmaterial, Leva Livet, har använts som underlag. Även delar av Andreas Tärnvinds och Magnus Sternegårds material ”Kompis Talkshow” har använts vid skapandet av materialet.

Materialet Rafiki Gereji kommer att finnas att köpa i Tanzania och Kenya från vt 2017. Det blir 52 halvtimmes TV-program på DVD, ca 70 sånger på CD och med sångbok med ackord och 55 lektioner för barngrupper.FullSizeRender 9

I Sverige finns mycket bra material att arbeta med i kyrkornas barngrupper.
I Östafrika är detta en stor brist.

Nu finns ett fräscht material skapat som är Jesuscentrerat där undervisning varvas med sånger, aktiviteter och lekar. Samtidigt släpper FPFK, pingst i Kenya ett ledarutvecklings material, se blå och röd bok ovan. Och FPFK ser en stor vinst i att sammarbeta och använda dessa utbildningsmaterial tillsammans. Barnen får genom Rafiki Gereji veta att pappa Gud älskar var och en, att han har en plan för varje människas liv och att han vill vara deras bästa kompis.

cropped-dsc_9506.jpg
Genom Rafikisparbössor och andra insamlingar önskar PIL (Pingsts litteraturmission) samla ihop pengar för att kunna trycka materialet och göra det möjligt för kyrkorna i Östafrika att använda detta. Denna satsning håller på februari – juli 2017.

När ni samlar in pengar ger det möjligheter till att östafrikanska barn kan få lära känna Gud, men det ger också svenska barn möjligheten att lära sig om givandets välsignelse. Låt gärna också barnen berätta om och göra en insamling bland de vuxna under en gudstjänst.

Gud välsigne er alla!

Insättning av pengar till Rafiki Gereji görs till Plusgiro PIL 151585-7 eller via

Swish till 123 137 9999

För frågor och mer information se http://www.hmmkidztv.com. Du kan också maila till maria.rafikigereji@gmail.com